Bayern Brass

Vi kommer från Mjölby och har spelat ihop sedan mitten av 80-talet. Vi spelar för vårt höga nöjes skull med tonvikt på nöje! 

Vi som spelar i orkestern har i de flesta fall ett förflutet i Mjölby Ungdomsmusikkår. Vi som var med från starten började att träffas och öva tillsammans lite smått 1986-87 nån gång. Vår första spelning var underhållningsmusik på Mjölby bibliotek.  Att vi började med bayersk musik beror mycket på dåvarande krögaren på Skänninge Stadshotell som ville prova på underhållning av tysk modell. Han kom själv från Österrike och var förtrogen med den typen av underhållning. Det blev några framgångsrika spelningar på Statt i Skänninge sen började det komma andra förfrågningar och sen har det rullat på.  Till att börja med så var det mest personalfester och högtidsdagar som vi blev engagerade för.

I mitten av -90 talet fick vi en förfrågan om att arrangera oktoberfest i Kvarnparken i Mjölby. Vi tackade ja och det blev steget över till att spela för lite större publik. Hela orkestern blev engagerad i arrangemanget, vi spelade och nära och kära hjälpte till med servering. I samband med uppstarten av Kvarnparkenarrangemanget så startade vi ett dansband också som kom att heta "Millstones". Dansbandet höll på i några år men har nu lagts i malpåse då det blev för tidskrävande att driva det också. Vi spelade 11 år i rad i parken.

Några av medlemmarna hade varit på Oktoberfesten i München och en idé började gry, skulle vi inte kunna ha vår egen Oktoberfest med eget tält i Mjölby? 2006 hade idén mognat färdigt. Ett samarbete med Mjölby Södra och Möllers Festservice etablerades. 2 september var det premiär för Oktoberfesten i Mjölby, ca 1 000 personer kom. Vi spelade första delen och Live Company avslutade den mycket lyckade kvällen. I år, 2007, upprepade vi succén från i fjol och vi lyckades klämma in ytterligare ett par hundra personer.

Vi har även haft förmånen att få åka utomlands och spela. Vi har spelat på Stadtfest i Burladingen och Herrenberger Stadtfest vid 2 tillfällen. 2005 var vi i Quickborn utanför Hamburg och spelade på Schützen und uelenfest. (skytte och ugglefest?!)

Spelningar för 50 eller 1 000 personer spelar ingen roll, alla har sin charm.

Medlemmar

Magnus Borell: Klarinett, sång.

Maria Andersson: Klarinett 

Anders Pettersson: Trumpet

Janerik Eneroth: Saxofon, transport, bokning.

Anders Magnusson: Saxofon

Hans Sandén: Saxofon

Erik Lindell: Saxofon

Robert Åhslund: Trombone

Anders Ejhed: Tuba

Björn Smeds: Elbas

Ulf Svensson: Elgitarr

Roger Waldau: Trummor

Anders Risberg: Synt, Elpiano, dragspel, sång

samt ett gäng vikarier.